Certifikace CST
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Jednou z relativně zajímavých možností certifikace představuje Certified Software Tester (CST). na rozdíl od některých jiných certifikací, tuto je možné získat online z pohodlí svého domova.

Také tato certifikace má úrovně, konkrétně dvě - Certified Software Tester Program (CST) jako nižší úroveň určená pro testery a Certified Software Test Analyst Program (CSTA) jak už název napovídá zaměřenou na test analytiky.

Reálně existují tři možnosti, jak tento certifikát získat:

1. Klasická účast na kurzu a absolvování zkoušky. Kurzy jsou na stránkách CST vypisovány pouze v USA, ale tuto certifikaci na svých stránkách nabízí také Certifikační centrum ČVUT. Je tedy zřejmě možné tento způsob získání využít i v našich zeměpisných šířkách a délkách.

2. Nákup voucheru, který zahrnuje přístup ke studijním materiálům, možnost online zkoušky a neomezeného počtu opravných testů při neúspěchu.

3. Voucher na jeden pokus o úspěšné složení zkoušky. Zde nejsou poskytnuty žádné studijní materiály a při neúspěchu je nutné si pro další pokus zakoupit nový voucher.

Možnost online certifikace je určitě zajímavá. IT branže navíc pochopitelně tíhne k tomu, co je dosažitelné online. Já osobně vidím menší problém v tom, že tato certifikace u nás ještě nemá dostatečně vybudované jméno. Přitom cena za jeden online pokus odpovídá plus mínus nákladům na jeden pokus získání ISTQB certifikace (bez absolvování přípravného kurzu). Je to tedy na zvážení. Samozřejmě pokud máte někdo konkrétní zkušenost, budu za ní rád.

 

 

 

Nejbližší události


Testování software, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting