Certifikace
Certifikace CST

Jednou z relativně zajímavých možností certifikace představuje Certified Software Tester (CST). na rozdíl od některých jiných certifikací, tuto je možné získat online z pohodlí svého domova.

Celý článek...
 
Certifikace QAI

Jednou z alternativ k asi nejznámější certifikaci ISTQB mohu být certifikace společnosti QAI Global Institute.

Certifikace, které tato společnost nabízí, pokrývají velkou část profesí zúčastněných na vývoji softwaru. Z našeho pohledu je pozitivní, že se to týká také testování.

Celý článek...
 
Proč certifikace?

Certifikace se poslední dobou poměrně rozmohly. Certifikuje se celá řada věcí. Certifikovat se mohou výrobky na různě vlastnotsi, firmy a samozřejmě také lidé. A tak proč nemít certifikované testery.

Certifikát by měl být dokladem, že daný tester ovládá v určité kvalitě nějakou technologii, metodiku atd. Existují certifikace, které jsou zaměřené přímo na testování.

V ČR je to s přístupností certifikací poněkud složitější a také firmy zaměstnávající testery na certifikáty ještě tolik neslyší. Ale to se snad změní.

V této rubrice bych se rád zaměřil na dostupné certifikace, které jsou vhodné pro testery. 

 
ISTQB certifikace

Certifikace ISTQB patří zřejmě mezi nejznámější testerské certifikace, které u nás můžeme získat. Jde o certifikát, který na svět přivedlo mezinárodní profesní sdružení testerů známé právě pod zkratkou ISTQB (neboli International Software Testing Qualifications Board). Cílem tohoto sdružení i tohoto certifikátu je vytvořit mezinárodně uznatelnou strukturu odborníků v oboru testování. Bližší informace o tomto sdružení naleznete na jejich stránkách http://istqb.org/display/ISTQB/Home 

Celý článek...
 


Nejbližší události


Testování software, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting