Techniky testování
Pairwise testing

Teď si tu dovolím odbočení do lehké exotiky. Technika testování Pairwise (nebo taky all pairs) není příliš využívaná. Já sám jsem se s ní setkal jednou před lety. Připadá mi ale zajímavá a rozhodně má svůj význam. Takže teď stručně v čem tato technika spočívá.

Celý článek...
 
Testování kódu

Na rozdíl od BlackBox technik pracují techniky WhiteBox přímo s kódem aplikace. Nedá se říct, že by to byl jednodušší způsob testování. Ale je faktem, že testování kódu umožňuje mnohem lépe pokrývat situace, které mohou v aplikaci nastat.

Celý článek...
 
Testování rozhodovacích tabulek

{jcomments on}Základním úkolem každé testovací techniky je určení, jaké testy je nutné provést, aby bylo možné (s určitou mírou rizika) říci, že aplikace pracuje tak jak má a neobsahuje chyby. Jejich přístup k řešení tohoto problému vychází od intuice a zkušenosti testera (například u testování nesmyslných hodnot) a končí u čistě "vědeckých" a hodně teoretických přístupů. K nim patří i testování rozhodovacích tabulek.

Celý článek...
 
Testování přechodů stavů

{jcomments on}Další ze zástupců Black Box testovacích technik. V duchu této techniky jsou testy připravovány tak, aby pokryly všechny přechody mezi stavy, kterých může systém nabývat.

Celý článek...
 
Testování UseCase

{jcomments on}Pokud je analýza vyvíjené aplikace psána v podobě případů užití (UseCase), pak tester při přípravě testů samozřejmě z těchto případů vychází. A nejen to. Testy, které jsou na dané aplikaci prováděné, musí existující případy užití pokrývat a zaručit tak, že reálné chování aplikace odpovídá chování, které navrhl analytik.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí123DalšíKonec »

Strana 1 z 3

Nejbližší události


Testování software, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting