Techniky testování
Testování prázdných hodnot

{jcomments on}Hned na úvod bychom si mohli říct, že prázdná hodnota je vlastně hodnotou nesmyslnou a tudíž by se toto téma dalo vyřídit článkem, který tu už je. Jenže nedalo. Prázdné hodnoty na vstupu do aplikace mají pár specifik, kterým stojí za to se věnovat zvlášť.

Celý článek...
 
Testování nesmyslných hodnot

{jcomments on}Další technika testování, která úzce souvisí s testování ekvivalence, se zaměřuje na chyby, které mohou nastat při validaci vstupních dat.

 

Celý článek...
 
Testování ekvivalence

Pokud se o nějaké technice může bez obav říct, že jde o nezbytnou základní výbavu testera, pak tou technikou je zcela jistě testování ekvivalence.

Celý článek...
 
Testování hraničních hodnot

{jcomments on}Testování hraničních hodnot (boundary value testing) je jednou ze základních testovacích technik. Její použití na jedné straně jednoduché a na straně druhé důležité. Testují se její pomocí chyby, které patří k nejčastějším.

Celý článek...
 
Monkey business, Ad hoc testing, Free testing a zmatení pojmů

{jcomments on}Dnes bych se tu chtěl věnovat znovu oblasti, kterou snad ani nelze označit za techniky testování. Tedy aspoň ne v tom duchu, jak jsem tu pojem techniky testování popsal. Ale jde o oblast poměrně zajímavou a také oblast, kde dochází k určitému matení pojmů.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí123DalšíKonec »

Strana 2 z 3

Nejbližší události


Testování software, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting