Testovací nástroje
TestLink prakticky I. - intstalace
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 26 Červen 2012 07:49

Rád bych vám dnes ukázal, jak snadné je nainstalovat si TestLink, o kterém jsem se tu rozepisovalo nedávno. Jako velká část nástrojů, které jsou k dispozici zdarma, je i TestLink postavený na PHP a MySQL, případně Postgres. Samotná instalace má jen pár jednoduchých kroků. Ty si teď ukážeme.

Celý článek...
 
TestLink - dobré věci jsou i zadarmo
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 12 Červen 2012 10:12

Dnes bych tu chtěl v krátkosti představit nástroj, kterému se tu následně budu věnovat podrobněji v dalších článcích. Jde o nástroj určený pro správu a řízení testů. Jeho velkou výhodou je, že je k dispozici zdarma  to i pro komerční použití. Díky tomu se s ním můžete potkat i na větších projektech.

Celý článek...
 
Mantis prakticky II. - workflow

Dnes bych navázal na článek věnující se instalaci bugtrackingového nástroje Mantis. Jednou z nejdůležitějších vlastností bugtrackingu je jeho schopnost pracovat s workflow. Jinak řečeno možnost konfigurovat stavy, kterými chyba při svém zpracování v nástroji prochází. A jak se k této problematice postavil Mantis?

Celý článek...
 
Selenium RC - stručný úvod

Když jsem tu zveřejnil článek o Seleniu coby nástroji pro automatizované testování webových aplikací, ozvalo se pár z vás s připomínkou, která byla na místě. Zmíněný článek se plně věnoval Selenium IDE, což (jak je v článku uvedeno) je plugin do prohlížeče Mozilla Firefox umožňující udělat z tohoto prohlížeče nástroj automatizovaného testování. Jako hlavní nevýhodu tohoto řešení jsem uvedl fskt, že testy jsou tak vázané právě jen na tento prohlížeč. Připomínky, které jsem dostal, se týkaly toho, že existuje ještě jedna verze Selenia, která tento problém nemá. Jde o Selenium RC. A to je pravda. Dnes tu chci tento nástroj jen velice stručně uvést. Do budoucna bych tu rád sepsal pár příkladů jeho použití.

Celý článek...
 
Mantis prakticky I. - instalace a čeština

Dnešní článek bude poměrně krátký. Instalace Mantisu je totiž extrémně rychlá a jednoduchá. O tom, co je to Mantis, jsem se tu už zmínil v dřívějším článku. Takže dnes tu jen pro připamatování řeknu, že jde o bugtrackingový systém, který je k dispozici zdarma a přitom má všechny funkce, které od bugtrackingu čekáme.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí1234DalšíKonec »

Strana 1 z 4

Nejbližší události


Testování software, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting