Testovací nástroje
SoapUI prakticky I. - workspace

SOAP UI je zajímavý nástroj a testování webových služeb má své kouzlo. Tomuto tématu jsem se věnoval v samostatném článku již dříve. Dnes bych chtěl v rychlosti ukázat nejjednodušší způsob použití tohoto nástroje při testování. Že nejde o nic těžkého poznáte v několika následujících článcích.

Celý článek...
 
PuTTY

Tentokrát budu skutečně velice stručný. PuTTY je totiž jednoduchý nástroj. Možná v tom je jeho síla.

Celý článek...
 
Excel jako nástroj testování

Může se to zdát úsměvné, ale nástrojem, se kterým se v rámci testování setkávám nejčastěji, je Excel. A jde o dobrý nástroj, to si nebudeme zastírat. Ostatně je to nástroj, který je obvykle nejdostupnější a proto by bylo hloupé ho opomíjet.

Celý článek...
 
Mantis Bug Tracker

Mantis je jedním z volně dostupných variant Bugtrackingových programů, které lze využít jako alternativu například k JIRA. Jde o web-based aplikaci, takže (stejně jako u JIRA nebo Quality Center) není nutné nic instalovat. Tedy abych to upřesnil, instalovat se Mantis samozřejmě musí,a le pouze na server. Uživatelé se k němu připojují jako ke každé jiné webové aplikaci. Ale myslím, že to je jasné.

Celý článek...
 
AutoIt a AutoHotKey - jako vejce vejci

Pokud se mluví o automatizaci testování, obvykle každého jako první napadne automatizování samotného provádění testů. Jako druhá věc by nás mohlo napadnout skriptování. Nástroje, které k automatizaci testování slouží, jsou ve valné většině založené na vytváření skriptů, které jsou následně spouštěny. AutoIt a AutoHotKey představují jednu z cest pro automatizaci testů aplikací pracujících pod Windows.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí1234DalšíKonec »

Strana 3 z 4

Nejbližší události


Testování software, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting