Testovací nástroje
SoapUI prakticky IV. - Použití zdroje dat
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 12 Leden 2012 11:42

Dnes bych se v tomto miniseriálu na téma SoapUI rád věnoval možnosti využití zdroje dat pro automatizaci testů. Navazuji přitom na předchozí díl, kdy jsem nastínil možnost využití SoapUI jako nástroje autmatizovaného testování. Dnes bych tut oblast rád rozšířil o práci se zdrojem dat. Hned na úvod bych ale rád řekl dvě věci. Tou první, nepříjemnější, je fakt, že funkčnost umožňující pracovat se zdrojem dat je přístupná pouze v placené verzi SoapUI Pro. Cena licence na tuto verzi není úplně zanedbatelná - 349 $ na rok. Druhou věcí, kterou bych tu rád zmínil, je fakt, že ikdyž se tu budu zaobírat použitím zdroje dat, postihnu přitom jen ten nejjednodušší způsob, jak tuto problematiku u SoapUI řešit. Berte to tedy jen jako takové uvedení do problému, než že by šlo o vyčerpávající popis.

Celý článek...
 
Excel - šablona TestCase s makrem

Dnes bych se tu s vámi chtěl podělit o svoji Excelovskou šablonu, kterou používám pro evidenci TestCasů.

Celý článek...
 
SoapUI prakticky III. - Test Suite, Test Case

Chtěl bych navázat na poslední článek o SOAP UI a dnes se konečně dostávám k tomu, jakým způsobem SOAP UI podporuje testování.

Celý článek...
 
Selenium aneb testování GUI snadno a rychle

Pokud se mluví o automatizaci testování, jako první se obvykle člověku vybaví nějaký nástroj, který dokáže simulovat práci uživatele v aplikaci. Jinak řečeno aplikaci, která automatizuje "klikání". Takových nástrojů existuje celá řada a já se k některým z nich časem dostanu. Dnes bych se tu chtěl zmínit o jednom z těchto nástrojů. Jde o Selenium, což je jednoduchá, ale funkční free alternativa k velkým komerčním řešením.

 

Celý článek...
 
SoapUI prakticky II. - základy testování webových služeb

Dnes navážu na předcházející článek věnovaný praktickému použití nástroje SOAP UI. Rád bych tu řekl, že tyto články nemají ambici suplovat manuál nástroje SOAP UI. Pouze tu popisuji jeho použití v té podobě a rozsahu, v jakém mám s ním osobní zkušenost.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí1234DalšíKonec »

Strana 2 z 4

Nejbližší události


Testování software, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting