Úvod do testování
Testování GUI - malé nakousnutí velkého tématu
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 22 Červen 2012 07:13

Uvědomil jsem si, že jsem tu zcela opominul poměrně zásadní téma a tím je testování GUI. Dnes ho tedy alespoň naťukneme. Hned na úvod bychom si měli říct, že naprostá většina funkčních testů mám podobu GUI testování. Taky bychom si ale měli přiznat, že testování GUI obvykle jinak chápe vývojový tým a jinak zákazník.

Celý článek...
 
Chyba není náhoda

Dnes bych chtěl jen velice stručně nakousnout téma identifikace a reportování chyb. K nahlášení chyby by nemělo stačit jen pouhé konstatování, že testovaná aplikace se chová jinak, než čekáme. Měli bychom být také schopni přesně popsat rozsah chyby. Provést vlastně jakousi lokalizaci chyby v aplikaci.

Celý článek...
 
Recenze: Jak testuje software Microsoft

Rozhodl jsem se, že se tu s vámi podělím i o názory na knihy, které se týkají testování nebo s ním nějak souvisejí. Jako první jsem si vybral knihu autorů Alana Page, Kena Johnstona a Bj Rollinsona. Tato kniha se jmenuje dosti výstižně a to Jak testuje software Microsoft.

Celý článek...
 
Testování a SCRUM
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 15 Prosinec 2011 12:56

Dnes bych chtěl nakousnout téma kompatibility testování a agilních metodik. Tedy konkrétně SCRUMu. V poslední době jsou právě agilní metodiky (a SCRUM jako jejich vlaková loď) jedním z nástrojů, kterými se mnohé managementy snaží zlepšit efektivitu svých vývojových týmů a tím ruku v ruce snižovat náklady na vývoj. Při volbě metodiky a nastavování procesů nebývá testování a jeho specifika příliš brány do úvahy. Proto se tu zkusím zamyslet nad tím, jak testování funguje a může fungovat právě v agilních metodikách.

 

Celý článek...
 
Když se z chyby stane vlastnost

Snad každý tester se s touto situací někdy potkal. Testovaná aplikace se chovala jinak, než bylo popsáno v analýze i možná i jinak, než by "zdravý rozum" očekával. Ovšem nahlášená chyba byla zamítnuta s vysvětlením, že jde o vlastnost. Jinak řečeno jde o "fičuru" (z anglického feature). Takové přeměny ale nejsou vždy legální a ne vždy mohou pomoci vyvíjené aplikaci.

 

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345DalšíKonec »

Strana 1 z 5

Nejbližší události


Testování software, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting