Úvod do testování
Funkční vs nefunkční testování

To jestli je testování funkční neb nefunkční nemá vypovídat o tom, zda testy jako takové fungují. To je snad jasné. Jde o rozdělení testování vzhledem k tomu, jaké zákaznické požadavky a vlastnosti aplikace mají testy pokrývat.

Celý článek...
 
Testování jako součást procesu aneb co je to QA

Ve spojení s pojmem "testování software" se často objevuje také jiný pojem "Quality assurance". Mezi těmito dvěma pojmy není rovnítko. Existence testování ještě neznamená implementaci Quality assurance (QA). O co tedy jde?

Celý článek...
 
Druhy testování v procesu vývoje SW

Testování není solitérní záležitost. Musí existovat vždy v kontextu celého procesu vývoje aplikace. Jak tento proces konkrétně vypadá si povíme někdy později. Dnes si řekneme jaké druhy testování s v rámci vývoje aplikace uplatňují.

Celý článek...
 
Testovací dokumentace - plán, scénář, případ

Aby testování nebylo jen náhodným klikáním v aplikaci ve snaze najít, co je špatně, musí existovat nějaký pevně daný rámec, ve kterém se tester pohybuje. Tento rámec je vymezen takzvanou testovací dokumentací. Ta má za úkol vymezit a definovat všechny stránky testování. Od stanovení účelu a cíle testování, přes technické požadavky nutné pro provedení testů až po konkrétní činnosti, které tester v rámci testování musí provést.

Celý článek...
 
Bugtracking aneb stručně o sbírání brouků

Na pracovních pohovorech se testerů velice rádi ptají, zda mají zkušenosti s nástroji. Existuje celá paleta různých nástrojů, které se dají využít k testování. Automatizované testování nebo například zátěžové testy se bez nástrojů neobejdou. Exitují i nástroje usnadňující analýzu. Používají se i nástroje pro přípravu dat, nebo pro testování zdrojového kódu. Existuje zkrátka celá řada nástrojů použitelných pro testování. Přesto tester, který má zkušenosti pouze s manuálním testováním, má tendenci říct, že nikdy žádný nástroj nepoužíval. S jedním typem nástrojů by ale určitě zkušenost mít měl. Jde o Bugtrackingové nástroje.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345DalšíKonec »

Strana 4 z 5

Nejbližší události


Testování software, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting