Úvod do testování
Bug lifecycle aneb Život brouka

Tester hledá chyby, to je jeho práce. Jenže jeho úkol není najít co nejvíce chyb. Testeři mají zajistit, že aplikace bude obsahovat co nejméně (v ideálním světě žádnou) chyb. To znamená, že práce testera nekončí v okamžiku, kdy chybu najde. A jelikož tester je tu od testování a ne od opravování chyb, musí se tu dít něco trochu složitějšího.

Cestě, kterou každá chyba projde od svého nalezení až do jakéhokoli vyřešení, se říká životní cyklus chyby (bug lifecycle).

 

Celý článek...
 
Druhy chyb

Pokud tester objeví "problém" v aplikaci, který označí jako chybu, pak poměrně důležitým faktorem je identifikace o jakou chybu se vlastně jedná. Když totiž aplikace už nějakou chybu obsahuje, pak vždy existuje někdo, kdo je za ní odpovědný.

Celý článek...
 
Chyba je když?

Pokud někdo začíná s testováním, obvykle nemá příliš velkou představu o tom, co ho čeká. Lépe řečeno, jeho představy jsou velice často v rozporu s tím, co testování obnáší ve skutečnosti. Přesto bez výjimky všichni noví adepti oboru testování mají v jednom zcela jasno - testování je ohledání chyb. Jenže co to vlastně ta chyba je?

Celý článek...
 
Testování softwaru - co to je?

Všeobecně přijímanou představou o testování je, že jeho úkolem je nacházet chyby v aplikacích. Tato představa není, samozřejmě, zcela mylná. Jen není přesná. Vychází totiž z představy, že tester dokáže sám od sebe identifikovat chybné chování aplikace od chování správného. Bohužel ne vždy je tak snadné rozdíl mezi těmito dvěma stavy odlišit. I chybové hlášky jsou součástí korektního běhu aplikace a naopak ne každá operace, která skončí takříkajíc zeleným OK, proběhla skutečně správně. 

Testování softwaru můžeme definovat jako proces, při kterém se ověřuje, že reálné vlastnosti softwaru odpovídají vlastnostem očekávaným a požadovaným.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345DalšíKonec »

Strana 5 z 5

Nejbližší události


Testování software, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting