Úvod do testování
Kdo za to může aneb odpovědnost testera
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 01 Září 2011 07:28

Dnes si dovolím spíše filozofickou úvahu a to na téma, za co všechno je vlastně odpovědný tester. Může se stát (a stává se), že po odevzdání hotové a otestované aplikace zákazníkovi jsou v ní dále nacházeny chyby. Bez ohledu na závažnost těchto chyb se zároveň s nimi objeví také otázka, kdo za ně nese odpovědnost.

Celý článek...
 
Odhadování pracnosti testování
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 22 Srpen 2011 07:27

Testování je, jak už tu bylo mnohokrát řečeno, nedílnou součástí procesu vývoje softwaru a to bez ohledu na to, jakou metodikou se tento vývoj řídí. Aby bylo možné celý proces vývoje úspěšně plánovat, musí pro každou jeho část existovat smysluplný odhad pracnosti. Tester by tedy měl být schopen, ještě před začátkem samotného testování, odhadnout míru pracnosti resp. časovou náročnost testování pro daný projekt/etapu vývoje/iteraci atd. Přístupů, které k tomuto odhadu vedou, je několik.

Celý článek...
 
Metodika RUP a testování

Pokud se dnes mluví o metodikách vývoje softwaru, opakují se nejčastěji dva pojmy - agilní metodiky a RUP. Tomu druhému bych se tu chtěl dnes blíže věnovat a protože jsem tester tak se chci zaměřit na roli testování v této metodice.

Celý článek...
 
Základy automatizace testování

{jcomments on}Automatizace testování je momentálně velké téma u celé řady firem, které testování software řeší. Jenže co to vlastně automatizace je, jaké jsou její výhody a jaká jsou úskalí? Co je možné automatizovat a co se automatizovat vyplatí?

Celý článek...
 
Použití nástrojů v testování

Tester může ke své práci využívat celou škálu různých nástrojů. Ty dokáží jeho práci zjednodušit, zrychlit, zefektivnit, nebo dokonce vůbec umožnit. Kromě toho jsou nástroje prvkem, který činí testování zábavnější.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345DalšíKonec »

Strana 2 z 5

Nejbližší události


Testování software, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting